37 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου, απόσμασμα απο την θρυλική σειρά ”Πελοπίδας ο καλός πολίτης”


Συμπληρώνονται φέτος 37 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή #ΣανΣήμερα, στις 29 Οκτωβρίου 1986.Ο Μίμης Φωτόπουλος, παράλληλα με τη μακρά πορεία του στο θέατρο ξεχώρισε ως ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Στη Δημόσια Τηλεόραση πρωταγωνίστησε σε αρκετά επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ ”Το θέατρο της Δευτέρας” καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές ”Τα παλιόπαιδια τα ατίθασα” (1979), ”Ο κήπος με τα αγάλματα” (1981), ”Ο θείος μας ο Μίμης” (1984), κ.ά. Ιδιαίτερα αξιόλογο ήταν και το συγγραφικό του έργο. Έγραψε 7 βιβλία, 4 ποιητικές συλλογές, 3 αυτοβιογραφικά και 2 θεατρικά έργα, ”Ένα κορίτσι στο παράθυρο” (1966) και ”Πελοπίδας ο καλός πολίτης” (1975) που έχουν ανέβει σε αθηναϊκά θέατρα. Ακόμη, οργάνωσε 5 εκθέσεις ζωγραφικής με δικά του έργα.
Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει το έργο ”Πελοπίδας ο καλός πολίτης”, το οποίο έγραψε ο Μίμης Φωτόπουλος και προβλήθηκε στο πλαίσιο της σειράς ”Θέατρο της Δευτέρας” το 1976. Πρόκειται για το δεύτερο θεατρικό έργο που έγραψε ο Μίμης Φωτόπουλος και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1975 με το Θίασο “Αυλαία”. Η σκηνοθεσία είναι του Φωτόπουλου, ο οποίος ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η τηλεσκηνοθεσία του Σταύρου Ζερβάκη. Πρωταγωνιστούν: Μίμης Φωτόπουλος, Φρόσω Κοκκόλα, Ευάγγελος Πρωτόπαπας, Ζωή Ρίζου, Κώστας Παπαχρήστος, Βάσω Μεριδιώτου, Πάνος Νικολαΐδης, Ελένη Καλλία.
Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ: https://www.ert.gr/ert-arxeio

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ