Το Φως του Αυγερινού:Η πρώτη έγχρωμη ελληνική σειρά στην τηλεόραση το 1980!


Το Φως του Αυγερινού ήταν εβδομαδιαία δραματική σειρά ελληνικής παραγωγής, από τις πρώτες έγχρωμες στην Ελληνική τηλεόραση, η οποία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ την σεζόν 1980-1981, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και κοινωνική απήχηση. Σήμερα, στο Αρχείο της ΕΡΤ διασώζεται μόνο το εναρκτήριο επεισόδιο.
Το αρχικό επεισόδιο προβλήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1980. Μάλιστα έντεκα εβδομάδες μετά, η προβολή του 12-ου επεισοδίου συνέπεσε με την εκδήλωση του σεισμού της 24 Φεβρουαρίου 1981, ώρα 22:50. Σε όλη τη διάρκειά της, προβαλλόταν ημέρα Τρίτη, ενώ το 20-ό και τελευταίο επεισόδιο μεταδόθηκε την Μεγάλη Τρίτη 21 Απριλίου 1981.


Το σενάριο της σειράς υπέγραφε ο Αλέξης Πάρνης και είχε βασιστεί σε μια παλαιότερη δική του νουβέλα, την οποία και διασκεύασε για λογαριασμό της τηλεόρασης. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ερρίκος Ανδρέου, τη μουσική υπέγραφε ο Γιάννης Μαρκόπουλος και τη σκηνογραφία ο Τάσος Ζωγράφος. Τους ρόλους ερμήνευαν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Κοραλία Καράντη, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Άγγελος Αντωνόπουλος, Τζένη Ρουσσέα, Εύα Κοταμανίδου, Γιώργος Νέζος, Βασίλης Κολοβός, Ειρήνη Κουμαριανού, Τρύφων Παπουτσής, Σοφία Κακαρελίδου, Χρήστος Μωραίτης κ.α.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ