‘ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ‘ της καρδιάς μας ,η πιο πετυχημένη κωμική σειρά του Γ.ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ!


Το Ρετιρέ είναι ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΚΩΜΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και προβλήθηκε από το Mega την περίοδο 1990-1992.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς επιμελήθηκε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Κατερίνα Γιουλάκη, η οποία υποδύεται τον ρόλο της Κατερίνας Σοφιανού. Η σειρά αποτελεί μια προσπάθεια περιγραφής της ελληνικής κοινωνίας, των δομών και της νοοτροπίας της, όπως προέκυψαν μετά τη Μεταπολίτευση του 1974 και ταυτόχρονα μια προσπάθεια κριτικής και σάτιρας των αρνητικών φαινομένων της κοινωνίας αυτής στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες της σειράς υποδύονται οι Έλντα Πανοπούλου, Νίκος Κούρος, Τζόυς Ευείδη, Κούλα Αγαγιώτου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Τάσος Κωστής και Δημήτρης Καλλιβωκάς.

Η σειρά αποτελείται από δύο κύκλους με συνολικά 84 επεισόδια. Παρόλο που αρχικά είχε ανανεωθεί για τρίτη σεζόν το 1992, τελικά τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου δεν ξεκίνησαν ποτέ κι έτσι παρέμεινε ημιτελής.

Η σειρά έγινε γνωστή ιδίως από τις συνεχείς ετήσιες επαναληπτικές προβολές της, ιδιαίτερα μετά το 2000.Πρωταγωνιστές Κατερίνα Γιουλάκη
Έλντα Πανοπούλου
Νίκος Κούρος
Τζόυς Ευείδη
Κούλα Αγαγιώτου
Νεφέλη Ορφανού
Παύλος Ευαγγελόπουλος
Τάσος Κωστής
Δημήτρης Καλλιβωκάς

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ