ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ:Η τηλεοπτική σειρά που έγραψε ιστορία στην μικρή οθόνη το 1983!


Το μινόρε της Αυγής έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983, έγχρωμη, και ολοκληρώθηκε με δεύτερο κύκλο το 1984, φτάνοντας συνολικά 27 επεισόδια: 14 στον πρώτο κύκλο και 13 στο δεύτερο.

Η σειρά πραγματεύεται την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού μέσα από τη δημιουργία και δράση της θρυλικής ρεμπέτικης τετράδας του Πειραιά, η οποία ξεκίνησε το 1934 και την αποτελούσαν οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Μπάτης, Ανέστης Δελιάς και Στράτος Παγιουμτζής.


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΑΝ ΟΙ :Αντώνης Καφετζόπουλος
Δημήτρης Καταλειφός
Γιάννης Ζαβραδινός
Ντίνα Κώνστα
Ρίκα Βαγιάνη
Τίμος Περλέγκας
Γρηγόρης Δανάλης
Χαρά Αγγελούση
Ηλίας Λογοθέτης
Χρήστος Δακτυλίδης
Φίλιππος Σοφιανός
Θέμις Μπαζάκα

Υπόθεση
Ο Αντώνης Ζάγκουρας (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας νεαρός ρεμπέτης, που έρχεται από τη Σύρο στον Πειραιά αναζητώντας την τύχη του. Γίνεται μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας και ακολουθεί συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έρωτες, επιτυχίες, αλλά και πολλές απογοητεύσεις, μέχρι που κερδίζει την κοινωνική και καλλιτεχνική καταξίωσή του.

Στη σειρά ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου και άλλων, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα της περιόδου 1930 – 1960. Το σάουντρακ της σειράς έγινε τότε πλατινένιο, ξεπερνώντας τις 100.000 πωλήσεις.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ