Ποιός ήταν ο αγαπημένος Ελληνας Ηθοποιός με την ξεχωριστή παρουσία σε δεκάδες ταινίες!


Ο Θόδωρος Κεφαλόπουλος  ήταν  αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1894 στα Βρύουλα της Μικράς Ασίας και συμμετείχε σε δεύτερους και τρίτους ρόλους σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνκού κινηματογράφου όπου ο καθένας ήταν ξεχωριστός και έδιναν το ‘αλατοπίπερο’ στην όλη πλοκή!

Η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή έγινε το 1915. Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του το 1917. Ηθοποιός περιοδευόντων κυρίως θιάσων, έπαιξε σε όλα τα είδη του θεάτρου (δράμα, κωμωδία, επιθεώρηση κλπ). Συγκρότησε επανειλημμένως δικούς του θιάσους και περιόδευσε μαζί με τη σύζυγό του Σοφία Κεφαλοπούλου (1894-19;;) σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία. Το 1920 συμμετείχε σε συνεταιρικό θίασο που έδωσε παραστάσεις στο Λουτράκι. Λίγο αργότερα, το 1924, τον συναντούμε, και πάλι με συνεταιρικό θίασο, του Ηλία Βεργόπουλου. Ερμήνευσε τον Πρίγκιπα στους “Απάχηδες των Αθηνών”, τον μπαρμπα-Αντώνη στο “Φιντανάκι” του Παντελή Χορν, κ.ά. Το 1928 συνεργάστηκε με τον περιοδεύοντα θίασο του Νικόλαου Κυριακίδη.

Προς το τέλος της σταδιοδρομίας του (δεκαετία ’60), ερμήνευσε με επιτυχία χαρακτηριστικούς ρόλους διάφορες ταινίες (Η ωραία του κουρέα κ.ά.). Το 1961 είχε τη μοναδική συμμετοχή του σε ξένη ταινία. Πρόκειται για την ταινία γαλλικής παραγωγής Ο Τεν Τεν και το μυστήριο του Χρυσόμαλλου Δέρατος, που γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, τον Πειραιά, το Λουτράκι και τα Μετέωρα και μαζί του έπαιξαν ο Δημήτρης Μυράτ σε πρωταγωνιστικό ρόλο (Αντόν Καραμπίν), ο Δημήτρης Νικολαΐδης στο ρόλο αστυνομικού στον Πειραιά, ο Δήμος Σταρένιος παίζει κλαρίνο με το αστείο όνομα Σκουμπίντοβιτς και η Μαίρη Μεταξά σε ρόλο χωριάτισσας που χορεύει στο πανηγύρι, ενώ ο ίδιος έπαιξε τον ταβερνιάρη του χωριού. Επίσης, στους τίτλους της ταινίας αναφέρεται και η Δόρα Στράτου που έκανε τις χορογραφίες.

Υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των ηθοποιών. Πέθανε το 1987.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ