“Περιπολικά σε δράση”η δημοφιλής αστυνομική σειρά της δεκαετίας του 80 με φανατικό κοινό!

Το «Περιπολικά σε δράση» (πρωτότυπος τίτλος «CHiPs»), είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά παραγωγής της “MGM Studios” που αρχικά προβλήθηκε στο NBC από τις 15 Σεπτεμβρίου 1977 έως τις 17 Ιουλίου 1983. Μέσα από τη σειρά παρακολουθούσαμε τη ζωή και τις περιπέτειες δύο αστυνομικών με μοτοσικλέτες που ανήκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εθνικών Οδών της Καλιφόρνιας (ο ηθοποιός Larry Wilcox, ως αστυνομικός Jonathan A. Baker και ο ηθοποιός Erik Estrada ως αστυνομικός Frank Llewelyn “Ponch”). Η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία και έκανε 139 επεισόδια στις πάνω από έξι σεζόν που προβλήθηκε.

 

 

 

Τα επεισόδια της σειράς ήταν συνήθως ένας συνδυασμός περιπέτειας, δράματος και κωμωδίας. Ένα τυπικό επεισόδιο ξεκινούσε με τους Ponch και Jon σε περιπολία ρουτίνας μέχρι που έπαιρναν κλήση από το κέντρο για να επέμβουν σε μια συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ή σε ένα ατύχημα. Συχνά τους βλέπαμε και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους να κάνουν δουλειές ρουτίνας, όπως ρύθμιση της κυκλοφορίας αλλά και ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα.
Το πιο συνηθισμένο ήταν το επεισόδιο να καταλήξει με τους Ponch και Jon να καταδιώκουν κάποιους υπόπτους ή παρανόμους (συχνά με τη βοήθεια των υπολοίπων μελών του τμήματός τους) και η δράση να κορυφώνεται με μια εντυπωσιακή σειρά συντριβών οχημάτων!

 

 

 

 

 

 

 

Πριν να παίξει στα «Περιπολικά σε δράση», ο Estrada δεν είχε καμία απολύτως εμπειρία με μοτοσικλέτες, οπότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε εντατικά μαθήματα οκτώ εβδομάδων, για να του μάθουν πώς να οδηγεί. Το 2007 αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος δεν κατείχε άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς!
Έτσι εξηγούνται και τα πολλά ατυχήματα τα οποία είχε ο ηθοποιός την εποχή εκείνη. Μάλιστα, σε κάποια από τα πρώτα επεισόδια, μπορεί κανείς να παρατηρήσει στο χέρι του ένα τεράστιο μώλωπα ή ουλή. Το τραύμα οφειλόταν σε ατύχημα από τα γυρίσματα, καθώς είχε πεταχτεί από μία από τις μοτοσικλέτες και σύρθηκε κατά μήκος του δρόμου!

 

 

 

 

Στην Ελλάδα η σειρά παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από την κρατική τηλεόραση. Προβάλλονταν κάθε Σάββατο μεσημέρι και είχε αποχτήσει και εδώ φανατικούς θαυμαστές. Φυσικά, όπως κάθε παρόμοια σειρά της εποχής, είχε την τιμητική της στα περιοδικά του τότε, με πάρα πολλά εξώφυλλα και αφιερώματα. Ακόμα και σήμερα, οι παλιοί φίλοι της σειράς, την αναπολούν με νοσταλγία…

Επιμέλεια κειμένου/παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης https://selidesnostalgias.blogspot.com/2016/01/15-chips-1977-1983.html?fbclid=IwAR2R6ufKLdXQW10SsN1ExhyetwBz0KMHJLByHp7UkkIIh9aWFeszLsARq5o

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ