Παύλος Σιδηρόπουλος: Η ιστορία του «Μπάμπη του Φλου» που σήμερα είναι μοναχός στο Άγιο Όρος


Ο «Μπάμπης ο φλου», από τον οποίο ο Παύλος Σιδηρόπουλος φαίνεται πως εμπνεύστηκε το ομώνυμο τραγούδι είναι σήμερα ο μοναχός Προκόπιος που ζει στο Άγιο Όρος.

Βαθιά συγκινημένος αναπόλησε την τότε εγκόσμια ζωή του ως «Χαράλαμπος» και διηγήθηκε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα τη γνωριμία του με τον αείμνηστο Παύλο Σιδηρόπουλο.

«Δεν ήμουν επαγγελματίας ροκάς. Έπαιζα κάποιες φορές. Το “Μπάμπης ο Φλου” το έβγαλε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, δεν ξέρω πώς του ήρθε η έμπνευση. Δεν τον ρώτησα ποτέ το γιατί, το έμαθα μετά», είπε συγκινημένος.

«Σαν νέοι άνθρωποι ζούσαμε πιο ελεύθεροι. Στην αρχή βρισκόμασταν πιο τακτικά, όμως μετά χαθήκαμε. Εκείνος είχε άλλα πράγματα, εγώ άλλα… Ήταν λίγο δύσκολο να βρεθούμε Ζούσαμε ξέγνοιαστοι τότε. Δεν είχαμε σκέψεις τότε… Εκείνος, όμως, διάλεξε άλλον δρόμο…», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Αναφερόμενος στη ζωή του πριν γίνει μοναχός, ο Προκόπιος περιέγραψε την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και την «άσωτη» ζωή που έζησε: «Εγώ έπαιζα φυσαρμόνικα. Μου άρεσε και το μπάσο, αλλά δεν… Έπαιζα ερασιτεχνικά. Τη φυσαρμόνικα την είχα παντού. Έκανα άσωτη ζωή… Ζούσα όπως όλοι τότε, ίσως και λίγο παραπάνω», είπε.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου 1990, δύο μήνες μετά την εγκατάσταση του μοναχού Προκοπίου στο Άγιο Όρος. Όπως είπε πως ο «πρίγκιπας της ροκ» δεν έμαθε ποτέ γι΄αυτή την απόφασή του..newsbomb.gr/e

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ