Ο αγαπημένος ηθοποιός που μας καθήλωνε στο ‘ΤΜΗΜΑ ΗΘΩΝ’,Έπαιξε σε 19 ταινίες και 27 σειρές – Τον βρήκαν νεκρό σε παγκάκι σε ηλικία 55 ετών!


Γεννήθηκε στην Πάτρα ως Τιμολέων Περλέγκας. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και έπαιξε ποδόσφαιρο στον Πατρέα. Ήρθε στην Αθήνα το 1955 και γράφτηκε στη Σχολή Σταυράκου για να γίνει ηθοποιός. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Μάνος Κατράκης, ο Νίκος Τζόγιας και ο Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», όπου παρέμεινε ενάμιση χρόνο, στους “Πέρσες” και ύστερα περιόδευσε στην Ευρώπη με τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη. Στη συνέχεια πήγε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όπου έμεινε δύο χρόνια.

Υπήρξε Μέλος του ΚΚΕ από το 1975. Μετά τη μεταπολίτευση έγινε γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.). Υπήρξε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Επίσης ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου.

Θάνατος
Πέθανε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι, όπου στάθηκε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, κάτω απ’ τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Είχε βγει κάποιο βράδυ από το σπίτι του κοντά στον σταθμό για να αγοράσει καπνό για την πίπα του. Όταν οι δικοί του συνειδητοποίησαν ότι αργούσε να επιστρέψει άρχισαν να τον αναζητούν. Βρέθηκε την επομένη το πρωί από καθαριστή. Όταν πέθανε, ήταν πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Τμήμα ηθών. Το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά τον θάνατό του αφιερώθηκε στη μνήμη του. Γιος του είναι ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ