ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ:Η κωμική σειρά του 1989 που έγραψε ιστορία στην ιδιωτική τηλεόραση!


Οι αυθαίρετοι είναι ο τίτλος ελληνικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς παραγωγής 1989-1991 που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.

Το σενάριο της σειράς έγραψε ο Βασίλης Νεμέας, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Νίκος Κουτελιδάκης. Ήταν μια μαύρη κωμωδία που εξιστορούσε την αντιπαλότητα δύο οικογενειών και τις περιπέτειές τους και, κατά κάποιον τρόπο, σάρκαζε την αρνητική συμπεριφορά και εκδοχή του Έλληνα. Το πρωταγωνιστικό καστ της σειράς αποτελείται από τους Βάσια Τριφύλλη, Δημήτρη Πουλικάκο, Χρήστο Βαλαβανίδη, Νατάσα Τσακαρισιάνου, Θέμη Μάνεση και Βάνα Παρθενιάδου.

Στον 3ο και τον 4ο μιας πολυκατοικίας μένουν οι οικογένειες του Αντρέα και του Κώστα Χατζηγιώργη. Εκτός από το ίδιο όνομα και την ίδια καταγωγή, έχουν κι άλλα κοινά πράγματα: το αμοιβαίο μίσος, τη θανάσιμη ζήλεια, τις κακίες και τον υπέρ πάντων αγώνα για την αλληλεξόντωση. Θα νόμιζε κανείς ότι κάτι τους χωρίζει -συμφέροντα οικογενειακά, οικονομικά ή ιδεολογικά για παράδειγμα- αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. ‘Ετσι απλά και αυθαίρετα, συνεχίζουν χωρίς κανένα λόγο τον αναμεταξύ τους πόλεμο, οχυρωμένοι πίσω από τη δική τους διαχωριστική γραμμή, πιστοί στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα των Ελλήνων. Ο Αντρέας Χατζηγιώργης, που κατοικεί στον 4ο, είναι ένας αποτυχημένος δικηγόρος, παντρεμένος με τη Ζανέτ, μια πλούσια αργόσχολη. Μαζί τους μένει και η Ελεωνόρα, η περίεργη αδελφή της γυναίκας του. Ζει στον κόσμο του, δεν του καίγεται καρφί για όσα συμβαίνουν γύρω του και, όταν δεν βρίσκεται στο δικαστήριο, μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του ανάμεσα στον πόλεμο με τον Κώστα και την “ειρήνη” με τη Μαρία. Η τελευταία είναι η νεαρή ερωμένη του, που δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή του και θέλει να τον παντρευτεί. Ο Κώστας Χατζηγιώργης, κάτοικος του 3ου, είναι ιδιοκτήτης ενός πιάνο ρέστοραν. Διακαής επιθυμία του είναι η κοινωνική άνοδος με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, για να αποδείξει στον Αντρέα ότι αυτός είναι ο πιο δυνατός. Είναι παντρεμένος με τη Σούλα, έχει μια κόρη, την Ούρσουλα, που θέλει να γίνει ηθοποιός, και λατρεύει τις γυναίκες, όπως ακριβώς και ο Αντρέας.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ