Οι αγαπημένες πρωταγωνίστριες των 80s

Σοφία Αλιμπέρτη

“Βασικά Καλησπέρα Σας” (1982)
“Κούλα και ξερό ψωμί για τον Στάθη”.
Η πιο επιτυχημένη κωμωδία του Στάθη Ψάλτη, με αξέχαστες ατάκες που λέγονται και σήμερα, 25 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Εκτός του Ψάλτη, πρωταγωνιστούν οι Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Σταμάτης Γαρδέλης και Πάνος Μιχαλόπουλος.

Καίτη Φίνου

Η Καίτη Φίνου ήταν η μόνιμη παρτενέρ και αγαπημένη του Στάθη Ψάλτη. Μαζί έφτιαξαν το πιό αγαπημένο κινηματογραφικό ζευγάρι της δεκαετίας.

Βάσια Παναγοπούλου

“Οταν οι Ρόδες Χορεύουν” (1984)
Δραματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη με θέμα τα προβλήματα και τα όνειρα της νεολαίας. Μια από τις πολλές ταινίες της εποχής, όπου πρώτο ρόλο είχαν οι μοτοσυκλέτες.
Με τους Σταμάτη Γαρδέλη και Βάσια Παναγοπούλου.

Βάνα Μπάρμπα

“Ο Ροζ Γάτος” (1986)
Από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του αξέχαστου Σωτήρη Μουστάκα. Θεοσεβούμενος καθηγητής αντιμετωπίζει πρόβλημα, αφού ζει το δράμα της διχασμένης προσωπικότητας, αφού το βράδυ μεταμορφώνεται σε γλεντζέ γυρνώντας σε όλα τα κλαμπ της πόλης.
Συμπρωταγωνιστεί ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ενώ ένα μικρό ρόλο κρατάει και η Βάνα Μπάρμπα, σε μία από τις πρώτες εμφανίσεις της.

Έφη Πίκουλα

“Σατανάδες στα Σχολεία” [1982] Με τους Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Σταμάτη Γαρδέλη, Έφη Πίκουλα, Γιώργο Ρήγα, Ηλία Κακλαμάνη, Θανάση Λιάμη, Βίνα Ασίκη.
Ένας νέος παρσύρεται στον όλεθρο των ναρκωτικών. Όταν θα χάσει τη ζωή του από αυτά, ο αδερφός του θα αναζητήσει τους υπεύθυνους για το χαμό του..

Τέτα Ντούζου

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982) που σημείωσε πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία

Σκηνή από ταινία της εποχής της Τ. Ντούζου με τη Σοφία Αλιμπέρτη στο μπάνιο

www.in.gr

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ