Οι έμποροι των εθνών:Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά που “χτύπησε’ τον Αγνωστο πόλεμο!


Οι έμποροι των εθνών του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε παραγωγή του Δημήτρη Ποντίκα και σκηνοθεσία του Κώστα Φέρρη. Η μουσική ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου. Πρωταγωνιστές ήταν οι Νίκος Τζόγιας, Κατερίνα Αποστόλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Στάθης Ψάλτης, Μαρία Αλκαίου, Γιώργος Μπέλλος, Ελένη Χαλκούση, Αντώνης Αντωνίου, Θόδωρος Μορίδης, Νίκος Λυκομήτρος, Λάζος Τερζάς, Ειρήνη Κουμαριανού , Ακτή Δρίνη, Γιώργος Καραφάς, Σταύρος Αβδούλος, Νίκος Παγκράτης, Γιώργος Παγκός, Κυριάκος Κατριβάνος, Μαίρη Σολωμού, Νικήτας Τσακίρογλου, Ελισάβετ Ρωμανού, Φραντζέσκα Αλεξάνδρου, Τελεσίλα Μοϊδίνη, Κώστας Μπιλίρης, Θανάσης Σκαρλίγκος, Γιώργος Κατσάρας, Θανάσης Λιάμης
Από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 1973-74, αν και ο προγραμματισμός του ΕΙΡΤ ήταν να τοποθετήσει τη σειρά “απέναντι” από την δημοφιλέστατη σειρά “Άγνωστος πόλεμος (1971)” της ΥΕΝΕΔ. Σύμφωνα μάλιστα με τον Δημήτρη Ποντίκα σε συνέντευξή του στην ΕΤ1 το 2011 για τη σειρά, “Οι Έμποροι Των Εθνών” κατάφεραν να “χτυπήσουν” τον “Άγνωστο Πόλεμο” και να οδηγήσουν την “αντίπαλη” σειρά στο τέλος της.

Την σκηνοθεσία στα πρώτα 13 επεισόδια της σειράς είχε κάνει ο Δημήτρης Ποντίκας και από το 14ο επεισόδιο και μέχρι το τέλος της σειράς, την σκηνοθεσία είχε κάνει ο Κώστας Φέρρης.
Τον ρόλο του Ανδρέα Μπάρκουλη ως Μάρκος Σανούτος ανέλαβε ο Γιώργος Μπέλλος το 1974 (ήδη πριν το 24ο επεισόδιο).

Χαρακτηριστική είναι η μουσική από τους τίτλους της σειράς την οποία είχε γράψει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Στους τίτλους της σειράς, συνοδεύοντας την μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου στο “Ήτανε Μια Φορά” ακουγόταν η φωνή του Νίκου Ξυλούρη να τραγουδάει σε στίχους του Κώστα Φέρρη.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ