Μαργαρίτα Λαμπρινού,ποιά ήταν η αγαπημένη ηθοποιός και σύζυγος του Σταύρου Ξενίδη


Η Μαργαρίτα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1925, όπου πρωτοεμφανίστηκε σε παραστάσεις της παροικίας. Συνεργάστηκε με το θίασο Μυράτ, με το Πειραματικό θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο, την Ελληνική Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Αλίκης (Θεοδωρίδου) κ.α. Ασχολήθηκε αργότερα με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έπαιξε σε 9 μόλις ταινίες, από το 1954 («Χαρούμενο ξεκίνημα», Δεσποινίς Δήμητρα) έως το 1984, σε δύο παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου («Λούφα και παραλλαγή» & «Ξαφνικός έρωτας». Έπαιξε περισσότερο στο θέατρο και σε τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Σταύρο Ξενίδη. Κόρη της ήταν η νεότερη ηθοποιός Αλέκα Λαμπρινού.

Ο Σταύρος Ξενίδης και η Μαργαρίτα Λαμπρινού ήταν γραφτό να είναι μαζί, κόντρα στα εμπόδια που έβαζε η ζωή. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1955, χώρισαν έναν χρόνο μετά και 20 χρόνια αργότερα οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και πάλι, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη τους, καθώς αποφασίζουν να ξαναπαντρευτούν.

Έμειναν μαζί, αχώριστοι και αγαπημένοι μέχρι το Νοέμβριο του 2008, όταν ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή. Τα τελευταία χρόνια της κοινής τους ζωής τα πέρασαν στο Γηροκομείο Αθηνών. Ο Σταύρος Ξενίδης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, η υγεία του επιβαρύνθηκε πολύ, χρειαζόταν βοήθεια κι έτσι το αγαπημένο ζευγάρι πέρασε την πόρτα του Γηροκομείου.Η Μαργαρίτα Λαμπρινού ‘έφυγε’ σε ηλικία 97 ετών!
πληροφορίες enimerotiko

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ