‘Η κραυγή των λύκων”,η συγκλονιστική σειρά της ΥΕΝΕΔ το 1980 που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης!


Η Κραυγή των λύκων ήταν το όνομα κοινωνικής σειράς που προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΥΕΝΕΔ και ήταν το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα κατά την σεζόν 1980-1981. Προβλήθηκε έγχρωμη και γνώρισε μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Ήταν η τελευταία δουλειά του Νίκου Φώσκολου για την κρατική τηλεόραση, πριν από την Λάμψη που ξεκίνησε, έντεκα χρόνια μετά, το 1991 στον ΑΝΤ1 και αποτέλεσε τη μακροβιότερη ελληνική τηλεοπτική σειρά, καθότι προβαλλόταν ανελλιπώς μέχρι το 2005.

Η σειρά αποτελείται από 2 κύκλους επεισοδίων. Ο πρώτος έχει 28 επεισόδια, ενώ ο δεύτερος μόνο 11 επεισόδια, καθώς η τότε νεοσύστατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να διακόψει οριστικά την σειρά για πολιτικούς λόγους, ενώ Η Κραυγή των λύκων, αποτέλεσε την τελευταία τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ, η οποία τα επόμενα δύο χρονιά, έπαψε να είναι υπό την ευθύνη του στρατού, και μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2.YΠΟΘΕΣΗ:
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αθήνα το 1979. Η ελληνοβαυαρέζικη οικογένεια του Θεοφύλακτου Ρίχτερ, που κρατάει από τα χρόνια του Όθωνα, περιμένει την επιστροφή της Τερέζας Ρίχτερ, γυναίκας του τρίτου γιου της οικογένειας Χριστόφορου. Η Τερέζα, που είχε τραυματιστεί βαριά στο κεφάλι σε ατύχημα, είναι τυφλή, πάσχει από αμνησία και υποφέρει από μετατραυματικές κρίσεις.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:
Μαρία Αλιφέρη
Γιάννης Βόγλης
Γιάννης Αργύρης
Τάκης Χρυσικάκος
Πέπη Μεταλλείδου
Όλγα Τουρνάκη
Ντίνος Καρύδης
Μαρία Ιωαννίδου
Χρήστος Πάρλας
Λευτέρης Βουρνάς
Ανέστης Βλάχος

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ