Η Β.ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ στην πιο ατμοσφαιρική σκηνή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ στην ταινία ‘ΛΟΛΑ”


Η ΤΑΙΝΊΑ “ΛΟΛΑ” ΈΚΑΝΕ ΠΡΕΜΙΈΡΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟ 1964 ΣΗΜΕΙΏΝΤΑΣ ΜΕΓΆΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!Η ταινία ήταν σε σενάριο Ηλία Λυμπερόπουλου και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου!
Το κυρίαρχο μοτίβο της ταινίας είναι η πειραιώτικη Τρούμπα με τα νυχτερινά της μαγαζιά και τον υπόκοσμό της. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα, ο Άρης (Νίκος Κούρκουλος) βγαίνει από τη φυλακή και επιστρέφει σ’ ένα καμπαρέ της Τρούμπας για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς με μια συμμορία που του έστησε άσχημο παιχνίδι και τον έστειλε για τρία χρόνια στη φυλακή. Θέλει επίσης να σιγουρευτεί αν η Λόλα (Τζένη Καρέζη), μια γυναίκα ελευθέρων ηθών με την οποία είχε ερωτική σχέση, ήταν μεταξύ των προσώπων που τον πρόδωσαν. Στο μεταξύ, ο Στέλιος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), αρχηγός της συμμορίας και ιδιοκτήτης του καμπαρέ, κρατά κοντά του τη Λόλα, με την οποία είναι ερωτευμένος. Στην ιστορία εμπλέκεται καθοριστικά κι ένας γέρος δεσμοφύλακας του Άρη (Παντελής Ζερβός), που στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι ο πατέρας της Λόλας.

Ο Στέλιος, για να ξεφορτωθεί τον Άρη και να έχει ελεύθερο το πεδίο με τη Λόλα, πληρώνει τον Μαύρο (Σπύρος Καλογήρου), έναν μπράβο του, για να σκοτώσει τον Άρη. Παράλληλα, βάζει κάποιους άλλους να απαγάγουν τη Λόλα, ασκώντας μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση στον Άρη. Όταν έρχεται η ώρα της τελικής μονομαχίας ανάμεσα στον Άρη και τον Μαύρο, ο γέρος δεσμοφύλακας είναι αυτός που θα εξοντώσει τον κακό αρχηγό της συμμορίας, προκειμένου να γλιτώσει από την κατηγορία του φόνου τον Άρη, ο οποίος είναι ο μελλοντικός γαμπρός του.
Σε όλη την ταινία ξεχωρίζει η ατμοσφαιρική σκηνή όπου η αξέχαστη ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ τραγουδάει το ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ξημερώματα στην τρούμπα πριν παιχτεί η τελευταία δραματική σκηνή της ταινίας!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ