ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ :Η σειρά θρύλος που άδειαζε του δρόμους την δεκαετία του 80!


Μπορεί και να είναι η πρώτη σειρά που σου έρχεται στο νού όταν σκέφτεσαι δεκαετία ’80. Τι να πρωτοπούμε για την απήχηση αυτής της σειράς στην Ελλάδα; τύφλα νάχει ο ‘Αγνωστος Πόλεμος (για τους παλιότερους). Όσο να’ναι ήταν δικοί μας άνθρωποι, μια συγγένεια την νοιώθαμε με την Linda Evans που εκείνη την εποχή ήταν ζευγάρι με τον Yanni.

Και τι δεν είχε αυτή η σειρά. Δολοπλοκίες, φόνους, απιστίες, μαλλιοτραβήγματα (αγαπημένη κακιά Joan Collins), βεντέτες, χρεωκοπίες, διαζύγια, πρίγκιπες, πραξικοπήματα, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Ίσως και γι αυτό να κούρασε στο τέλος.

Διαβάζουμε στη Wikipedia: Στην Ελλάδα η Δυναστεία, όπως και το Ντάλας παλιότερα, ήταν ένα προϊόν που η κρατική τηλεόραση αντιμετώπιζε ως αναγκαίο κακό, από τη μία απολαμβάνοντας την μεγάλη θεαματικότητα και τα έσοδα από τις διαφημίσεις και από την άλλη ως δείγμα μιας κουλτούρας που η δημόσια τηλεόραση δεν ήθελε να προβάλλει.

Όμως τα λεφτά είναι πολλά και η Δυναστεία έκανε το ντεμπούτο της Τετάρτη 12/8/1981 και προβλήθηκε ολόκληρη από την ΥΕΝΕΔ και την ΕΤ2 ενώ οι δύο τελευταίες σεζόν έπαιξαν στο MEGA.

To μουσικό θέμα της σειράς υπογράφει ο θρυλικός Bill Conti (Rocky, The Karate Kid The Right Stuff, For Your Eyes Only) και όπως ομολόγησε και ο ίδιος σε μια συνέντευξη άντλησε την έμπνευσή του από τον τίτλο της σειράς.
πηγη pepper966.gr/

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ