“ΓΙιούκερμαν” ένα από τα ωραιότερα σήριαλ της ΥΕΝΕΔ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.


17 Μαρτίου 1976 ξεκίνησε να προβάλλεται από την τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ το κοινωνικό σήριαλ εποχής «Γιούγκερμαν», ένα από τα ωραιότερα σήριαλ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Πρόκειται για την τηλεοπτική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Μ.Καραγάτση, με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ο οποίος ενσάρκωνε τον ρόλο του τίτλου. Το έργο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1938 και το 1976 γυρίστηκε για την τηλεόραση. Συνιστά τολμηρή τοιχογραφία της μεσοπολεμικής ελληνικής κοινωνίας μέσα από την ιστορία ενός φυγά της Οκτωβριανής Επανάστασης, πρώην ίλαρχου του τσαρικού στρατού, του δυναμικού, κυνικού και σαρκαστικού αντεπαναστάτη Βάσια Γιούγκερμαν, ο οποίος προσπαθεί να στεριώσει σε έναν άγνωστο και εχθρικό κόσμο.

Στη σειρά συμμετείχαν επίσης οι ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου (Καραμάνος), Μπέτυ Αρβανίτη (Λίλυ, μητέρα του Γιούγκερμαν), Μπέτυ Λιβανού (Βούλα Παπαδέλη), Ελένη Ανουσάκη, Φαίδων Γεωργίτσης (Γιώργος Μάζης), Θόδωρος Έξαρχος, Πέτρος Ζαρκάδης (Συνταγματάρχης Λιάπκιν), Δήμος Σταρένιος (Στρατηγός Πέτρος Αρκάνωφ), Μιμή Ντενίση (Νταϊάνα), Ρίκα Διαλυνά, Άννα Κυριακού, Τάκης Μηλιάδης (Λουλιούκωφ), κ.ά. Σενάριο: Βαγγέλης Γκούφας. Τηλεσκηνοθεσία: Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος. Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Πετρόπουλος Μουσική επιμέλεια: Ζακ Μεναχέμ. Η μουσική των τίτλων της σειράς ήταν το Ρωσικό φολκλορικό τραγούδι “Ivushka” (Dear Willow).
Το απόσπασμα προέρχεται από το μοναδικό επεισόδιο που διασώθηκε από τη σειρά το οποίο προβλήθηκε στις 20 Απριλίου 1977. Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Φαίδων Γεωργίτσης, Λουίζα Ποδηματά, Μπέτυ Λιβανού, Αλέκος Αλεξανδράκης και Στράτος Παχής.

πηγη ερτ αρχειο

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ