Γιάννης και Μαρία:Η κοινωνική δραματική σειρά με την Πέμη Ζούνη του 1982 που έκλεψε τις εντυπώσεις!


Η ελληνική σειρά Γιάννης και Μαρία ήταν απο τις πιο δημοφιλής που προβλήθηκαν τη σεζόν του 1982-1983, σε σενάριο και σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη και παραγωγή ΕΡΤ. Έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 1982, αποτελούνταν από 13 επεισόδια των 45 λεπτών και φυσικά προβλήθηκε έγχρωμη.

Υπόθεση
Η υπόθεση της σειράς αφορούσε μια νεαρή κοπέλα, τη Μαρία (Πέμη Ζούνη), που έχοντας φύγει απ’ το σπίτι της, βρίσκει καταφύγιο κοντά στο Γιάννη (Ηλίας Γιαννίτσος). Οι δυο τους, για να ξεφύγουν απ’ την οικογένεια της Μαρίας, κρύβονται στο σπίτι της γιαγιάς του Γιάννη (Δέσπω Διαμαντίδου). Παράλληλα με αυτή την ιστορία, το σενάριο παρακολουθεί και αυτή του παππού του Γιάννη (Ανδρέας Φιλιππίδης) στην Κατοχή και τον Εμφύλιο, μέσα από το ημερολόγιό του, που οι δυο τους ανακαλύπτουν και διαβάζουν στη σοφίτα του σπιτιού.
Η σειρά έγινε αρκετά δημοφιλής στην εποχή της, επαναπροβλήθηκε κατά καιρούς από την κρατική τηλεόραση και η τελευταία προβολή έγινε τον Αύγουστο του 2010 από την ΕΤ1. Η σειρά διασώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ και είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε η Ζούνη σε συνέντευξή της πριν μερικά χρόνια, το 2002 ο Γλυκοφρύδης της είχε προτείνει να ξαναγυρίσουν τη σειρά με τους πρωταγωνιστές της 20 χρόνια μεγαλύτερους. Εκείνη δέχτηκε, όμως ο Γιαννίτσος είπε πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, επειδή είχε πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις στον τομέα τον οποίο διάλεξε, τις οποίες ήταν αδύνατο να αφήσει.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ