Αστροφεγγιά:Η εκπληκτική σειρά του ΔΙΑΓΟΡΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ το 1980 που σημείωσε τεράστια επιτυχία!


Η Αστροφεγγιά ήταν τηλεοπτική σειρά, από τις πρώτες έγχρωμες στην ελληνική τηλεόραση, η οποία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ το 1980 και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Ιωάννη Μ. Παναγιωτόπουλου. Τη διασκευή του σεναρίου έκανε ο Βαγγέλης Γκούφας, ενώ τη σειρά σκηνοθέτησε ο Διαγόρας Χρονόπουλος.

Υπόθεση
Το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκει στην Αθήνα την οικογένεια του επαρχιώτη φοιτητή Άγγελου Γιαννούζη. Μόλις έγινε ανακωχή και έληξε οριστικά ο Πόλεμος, ο Άγγελος πήγε στο σπίτι του πλούσιου συμφοιτητή του Νίκου Στέργη για να γιορτάσουν αυτή την ανακωχή, η οποία γέμισε με ελπίδες τις ψυχές όλων, εκτός του ίδιου του Άγγελου, ο οποίος καθώς ήταν περήφανος που η δική του οικογένεια ζούσε μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ένιωθε μίσος για το συμφοιτητή του, που εκείνος και η οικογένειά του ζούσαν μέσα στα πλούτη, αλλά και ζήλια επειδή η Δάφνη, με την οποία ήταν ερωτευμένος, φαινόταν να προτιμούσε το Νίκο.

Τότε ο ελληνικός λαός πίστευε είχαν ηρεμήσει οριστικά τα πράγματα. Αυτό όμως δεν συνέβη. Ο Άγγελος δοκιμάστηκε σκληρά στην πρώτη γραμμή του Μικρασιατικού Μετώπου και τελικώς επέστρεψε στην Αθήνα με αναρρωτική άδεια. Με πικρία είδε τους «άκαπνους» φίλους του να απολαμβάνουν όλα τα καλά της ζωής, ενώ η δική του πορεία, όπως και πολλών άλλων επαρχιωτών ήταν κοινή: φτώχεια, μιζέρια, βάσανα και στο τέλος θάνατος από φυματίωση σε κάποιο σανατόριο.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Αντώνης Καφετζόπουλος – Άγγελος Γιαννούζης
Νόρα Βαλσάμη – Δάφνη
Γιώργος Κιμούλης – Νίκος Στέργης
Νέλλη Αγγελίδου – Μάρθα
Σταύρος Ξενίδης – Θάνος
Μιμή Ντενίση – Τζένη
Μίνα Αδαμάκη – Λένα
Γρηγόρης Βαλτινός – Αργύρης
Κ.Α
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ WIKIPEDIA

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ