“Ανάμεσα σε τρεις γυναίκες” Μια σπάνια σειρά της ΥΕΝΕΔ με τον ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ!


Μια σπάνια σειρά της ΥΕΝΕΔ που έσωσαν πρόσφατα οι ειδικοί της ΕΡΤ. Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια στο Αρχείο της ΕΡΤ.
Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Ανάμεσα σε τρεις γυναίκες
Έτος: 1982
Τηλεοπτική Σειρά
Κανάλι: ΥΕΝΕΔ
Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 25 Οκτωβρίου 1982
Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 17 Ιανουαρίου 1983
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Κύκλοι επεισοδίων: 1
Αριθμός επεισοδίων: 13
Διάρκεια επεισοδίου: 45′
Είδος: Κοινωνική
Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο
Παραγωγός: Ηλέκτρα Παπακώστα
Σκηνοθεσία: Κώστας Πρέκας , Θανάσης Σοϊμοίρης (τηλεσκηνοθεσία)
Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος
Σενάριο: Ηλέκτρα Παπακώστα
Σκηνικά: Έλλη Πανούση
Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας (Πέτρος Βαλκάνης) , Άννα Αδριανού (Τίνα Φαρδή) , Αθηνά Ζαφόλια (Μίνα Βαλκάνη) , Ασπασία Τζιτζικάκη (Δώρα Φεγγάρη) , Κώστας Μπακάλης (Προβελής, κτηματίας) , Κάρμεν Ρουγγέρη (σύζυγος πλωτάρχη Φαρδή) , Κώστας Φραγκιαδάκης (Ανθυπολοχαγός Γιάγκος Ταλιέρης) , Μαργαρίτα Λαμπρινού , Δημήτρης Ζηνέλης , Σίμος Κουιμτζής , Σωτήρης Τσόγκας (πλωτάρχης Φαρδής) , Τάκης Ανούσης , Έλλη Κωνσταντίνου , Κέλλυ Καραϊσκου (Ναυσικά Προβελή) , Αλίντα Ροδάκη (Άννα) , Γιολάντα Κοκκίνου , Νίκος Κικίλιας , Άλκης Ζερβός , Στέλιος Χαλκιαδάκης , Παναγιώτης Σουπιάδης , Τζέσυ Παπουτσή , Χριστίνα Γκίνη
Περίληψη: Η Τίνα, μια άστατη νεαρή κοπέλα, είναι ερωτευμένη με τον ποιητή Πέτρο Βαλκάνη, σύζυγο μιας οικογενειακής της φίλης. Επειδή δεν τα καταφέρνει καλά στην ερωτική αλληλογραφία, ζητά τη βοήθεια της καλύτερης φίλης της, Δώρας, προκειμένου να του γράψει ένα ερωτικό γράμμα. Η Δώρα, η οποία είναι επίσης κρυφά ερωτευμένη με τον ποιητή, γράφει τόσο θερμά γράμματα ώστε ο Πέτρος συγκινείται και δημιουργεί ερωτική σχέση με τη Τίνα, νομίζοντας ότι αυτή γράφει τις επιστολές. Ζουν έναν δυνατό έρωτα και ο Πέτρος, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες διαλύει την οικογένεια του προκειμένου να τη παντρευτεί. Η Τίνα όμως αλλάζει γνώμη και τον εγκαταλείπει, αλλά προηγουμένως παραδέχεται πως ο συντάκτης των ερωτικών επιστολών, ήταν η Δώρα. Ένα νέο αίσθημα τυλίγει τον Πέτρο που προτείνει στη Δώρα να γίνει γυναίκα του, εκείνη όμως αρνείται και παντρεύεται έναν άλλο άντρα. Απογοητευμένος ο Βαλκάνης επιστρέφει στη γυναίκα του, Μίνα. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Πέτρος θα πληροφορηθεί πως η Δώρα αρνήθηκε τον έρωτα του, επειδή πίστευε πως ένα νέο κοινωνικό σκάνδαλο θα κατέστρεφε οριστικά τη καριέρα του, δυναμιτίζοντας τη κοινωνική του θέση.
Επαναλήψεις: 1983 (ΕΡΤ2) , 1991 (ΕΤ2)
Trivia: Η ένατη μεταφορά μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου στην Ελληνική τηλεόραση και η πρώτη σε σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα.
Η σειρά είναι έγχρωμη.
Από τις τελευταίες τηλεοπτικές σειρές που προβλήθηκαν από την ΥΕΝΕΔ πριν τη μετονομασία της σε ΕΡΤ2 τον Νοέμβριο του 1982.
Η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη από την ΕΡΤ2/ΕΤ2 το 1983 και το 1991. Συγκεκριμένα, το 1991, το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε σε επανάληψη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 1991 και η επανάληψη της σειράς ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 1991.
Η σειρά σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ.
Οι πληροφορίες για την σειρά είναι από το:
retroDB
https://www.retrodb.gr/

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

error: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ